Terug naar het overzicht

Hoe reis jij als zzp’er in de toekomst?

Ik sta vanochtend op tijd op voor een afspraak middenin Utrecht. Even checken wat de slimste manier is om er te komen. De auto kost me vandaag het meeste aan tijd en geld (drukte rondom de stad, parkeren etc.). Dan de OV-app. Met de trein is het 10 minuten. De bus doet er een half uur over. Fietsen kan ook. Ik werp een blik naar buiten. Het regent pijpenstelen. Inmiddels ben ik een kwartier verder. Ik moet haasten om de trein te halen. Eenmaal op het station zie ik de rode letters op het bord verschijnen. Door een seinstoring valt mijn trein uit. Was ik nu toch maar met de auto gegaan…

Ok, zo erg is het natuurlijk niet elke dag. Toch droom ik, als zelfstandig ondernemer, op dit soort momenten over hoe het anders kan.

Stel je eens voor:
Nog voordat je wekker gaat, is op basis van jouw agenda uitgezocht hoe je het snelste en meest milieuvriendelijke naar je werk reist. Op het scherm van je mobieltje verschijnt de ideale route inclusief vervoermiddelen, reistijden en de bijbehorende CO2 uitstoot. Je bent bijvoorbeeld het snelste op je eerste afspraak met je elektrische leaseauto. Zodra je instapt, is de route voorgeprogrammeerd en rij je er eenvoudig naartoe. Na deze afspraak is het druk op de weg. Je (lease)auto brengt je naar het dichtstbijzijnde station. Daar neem je de trein om op tijd bij een netwerkbijeenkomst in de randstad te zijn. ’s Avonds een zakelijk etentje in de buurt? Je fiets is de slimste keuze.

En, misschien wel het belangrijkste voor jou als zzp’er: geen gedoe met bonnetjes. Alles wordt automatisch bijgehouden. Je zakelijke reizen staan al in je boekhouding voordat je thuis bent.

Wie weet duurt het niet zo lang tot mijn droom werkelijkheid wordt. Terberg Leasing Plus en MoveMove werken samen aan een totale mobiliteitsoplossing voor zzp’ers. Je least nu bijvoorbeeld een auto voor een jaar met een gratis mobiliteitspas. En dat is nog maar het begin.

Hoe zie jij de toekomst van jouw zakelijke reizen?