3 Varianten van kredietacceptatie

Bij Terberg Leasing Plus hebben wij een kredietacceptatie die afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie. Ons acceptatieproces bestaat uit een aantal stappen. Zo bepalen wij per zzp’er of het leasen van een auto mogelijk is daarvoor vragen we om persoonlijke gegevens en een aantal documenten. Nadat je de gegevens hebt aangeleverd, stellen we de kredietwaardigheid vast. Bij Terberg Leasing Plus hebben wij drie varianten van accepteren. Voor elke zzp’er is er een acceptatie die past.

Zakelijke acceptatie op basis van je persoonlijke situatie (met borg)

Ben je een (startende) zzp’er en/of nog niet in het bezit van jaarcijfers? Dat is geen probleem. Wij hebben een krediettool ontwikkeld waarbij wij kijken naar jouw persoonlijke situatie.

 1. Controle gegevens

  Als je een aanvraag voor jouw auto doet, vragen wij je om een aantal gegevens te mailen naar offerte@terbergleasingplus.nl

  • Kopie paspoort/ID
  • Kopie rijbewijs
  • KvK uittreksel
  • Recent bankafschrift (geen screenshot van een webpagina)
  • IB-60 (indien je langer dan 2 jaar actief bent als zzp'er)
 2. Bepalen kredietwaardigheid

  Als leasebedrijf dragen wij het risico van de betalingen voor de auto. Daarom willen wij graag zekerheid dat onze klanten de betalingen kunnen blijven voldoen. De kredietwaardigheid wordt gecontroleerd door EDR Credit Services.

 3. Vaststellen borg

  Afhankelijk van de uitslag van de acceptatie stellen wij de borg vast. De hoogte hiervan is geen vast bedrag. Dit komt omdat er meerdere zaken hierop van invloed zijn.

 4. Wel of niet geaccepteerd

  Binnen een volle werkdag ontvang je van ons een e-mail met het resultaat of je wel/niet kunt leasen. Zo ja, dan nemen wij direct contact met je op om de bestelling af te ronden.

Zakelijke acceptatie op basis van jaarcijfers/financiële verslaglegging (zonder borg)

Ben je als zzp’er al jaren actief en in het bezit van jaarcijfers? Dat is mooi! Afhankelijk van jouw situatie is er een mogelijkheid om zonder borgstelling zorgeloos gebruik te maken van de diensten van Terberg Leasing Plus.

 1. Wat hebben wij hiervoor nodig:
  • Meest recente jaarcijfers
  • Kopie legitimatie
  • KvK uittreksel
 2. Bepalen kredietwaardigheid

  Afhankelijk van de kredietwaardigheid vragen wij wel/niet om een borgstelling. Dit is de enige acceptatievorm met de mogelijkheid om zonder borgstelling zorgeloos gebruik te maken van de diensten van Terberg Leasing Plus

 3. Wel of niet geaccepteerd

  Binnen 1-3 werkdagen ontvang je van ons een e-mail met het resultaat of je wel/niet kunt leasen. Zo ja, dan nemen wij direct contact met je op om de bestelling af te ronden.

Private leasen op basis van het private lease keurmerk

Wil je als zzp’er voor private lease kiezen dan kom je terecht bij onze dochteronderneming Justlease. Justlease heeft ook het Private lease keurmerk. Dit is een kwaliteitskeurmerk die je beschermt tegen onbehoorlijke praktijken.

 1. Controle gegevens

  Als je een aanvraag voor jouw auto doet, vragen wij je om een aantal gegevens te mailen naar offerte@terbergleasingplus.nl

  • Kopie paspoort/ID
  • Kopie rijbewijs
  • KvK uittreksel
  • Twee recente bankafschriften (geen screenshot van een webpagina)
  • IB-60 (indien je langer dan 2 jaar actief bent als zzp'er)
 2. Vaststellen borg

  De hoogte van de borg is geen vast bedrag. Dit komt omdat meerdere zaken hierop van invloed zijn. De borg wordt berekend aan de hand van het debiteurenrisico en jouw specifieke autokeuze zoals model en opties.

  Wij vragen borg zodat wij geen extra kosten voor ons debiteurenrisico in de leaseprijs hoeven te verrekenen. Hiermee houden wij onze leaseprijzen extra laag en dat is gunstig voor jou!

 3. Bepalen kredietwaardigheid

  Als leasebedrijf dragen wij het risico van de betalingen voor de auto. Wij willen dus graag zekerheid dat onze klanten de betalingen aan ons kunnen blijven voldoen. Om het Private lease Keurmerk te kunnen voeren, laten wij de kredietwaardigheid controleren door de BKR. De BKR kijkt naar de totale maandelijkse lasten.

 4. Wel of niet geaccepteerd

  Nadat wij de controles hebben uitgevoerd, ontvangt je van ons een e-mail. Hierin geven wij aan of wij een auto aan je kunnen leasen. Als dit het geval is, ontvang je direct de inloggegevens van uw Mijn Justlease omgeving. Hierin vindt u alle details van de aanvraag en kunt u de bestelling afronden.